Jeruzsálemi articsókás, diós, vagányás batyuk recept

Hány személyre: 6 személyre

» 150 g hosszú szemű barna rizs
» 25 g vaj
» 2 fej finomra vágott mogyoróhagyma
» 1 gerezd zúzott fokhagyma
» 1 nagyobb szeletelt póréhagyma
» 175 g vargánya vagy nagyobb gombafajta szeletelve
» 150 g jeruzsálemi articsóka, hámozva, leszeletelve
» 1 ek. finomra szelt, friss kakukkfű
» 4 bazsalikomlevél felaprítva
» 150 g friss fehérkenyér-morzsa
» 50 g apróra szelt dió
» 100 g reszelt cheddar sajt
» 2 egész tojás, plusz 1 a tészta kenéséhez
» 450 g készen kapható leveles tészta
» és frissen őrölt bors
» egy csipet szerecsendió
» friss bazsalikomágak a díszítséhez
» madeiraszósz a tálaláshoz
Szósz:
4 ek. zöldségolaj, fél fej apróra vágott vöröshagyma, 2 nagyobb, durvára vágott sárgarépa, 1 db durvára vágott póréhagyma, 1 szál zeller, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 100 g egyféle, darabokra vágott gomba, 2 nagyobb paradicsom, szeletelve, 2 szál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 tk. finom kristálycukor, 1 tk. , 25 g tlan vaj, 25 g beáztatott, majd lecsöpögtetett, feldarabolt porcini, 2 ek. madeira.
Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a vöröshagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert és a fokhagymát, és pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a gombát, és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fűszereket, a cukrot, és főzzük lassú tűzőn 5 percig. Öntsünk hozzá 850 ml vizet, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a t. Főzzük lassú tűzőn 45 percig. Szűrjük le egy szitán. A vajat melegítsük fel, és süssük benne a porcinit lassú tűzőn 2 percig. Öntsük rá a maderiát és a levest, majd lassú tűzőn főzzük addig, amíg a felére csökken.
A rizst főzzük 30-35 percig, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük fel a vajat, tegyük bele a mogyoróhagymát és a fokhagymát, majd süssük 5 percig lassú tűzőn. Adjuk hozzá a póréhagymát, tegyük magasabb hőfokra, és keverjük bele a vargányát, az articsókát és a fűszereket. főzzük még 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. Egy tálban keverjük össze a riszt, a párolt zöldségeket, a zsemlemorzsát, a diót, a sajtot és a 2 tojást. zzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítsük. Nyújtsuk ki a tésztát négyzetekre. A rizses keverékből formáljunk golyókat, és tegyük a tészta közepébe, és formáljuk batyukká. Kenjük be a külsejüket tojással, és süssük 15-20 percig. Tálaljuk a szósszal együtt.
Elkészítési idő: 15,óra, plusz 1 óra a szósz elkészítése.


Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Báránypörkölt
A húst kicsontozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. A ha...
Töltött kagyló
A megtisztított kagylókat nyissuk szét és rakjuk egy tepsibe. A vajat dolgozzuk össze a zúzot...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat