Főzzünk fel 3 liter sós vizet, adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat és pároljuk benne a tésztát 10 percig. Ezután öblítsük át és szűrjük le.
A papri
A tésztát főzzük ki sós vízben. Süssük meg az olajon a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk. Süssük még 1 p
A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és tartsuk melegen. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A paradicsomot, a fokhagymát és a cukrot pároljuk
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a csilit és a fokhagymát, amíg a fokhagyma aranyszínű lesz.
Tészta:
Tegyük a lisztet, a sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk fészket, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formál
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. A lisztet, élesztőt, cukrot, sót, 2 tojást, meleg tejet, vajat jól
A liszthez hozzáadjuk a vajat, és a tojások sárgáját. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadva kevés sót, kanál cukrot, evőkanál tejfölt és a rum
Az élesztőre kevés lisztet szórunk, felöntjük a tejjel, majd felfuttatjuk, és 20 percig kelesztjük. Ekkor adjuk hozzá a maradék lisztet, a vajat, a tojást, só
Ugrás a lap tetejére >>