A hagymát vágjuk apróra, és fedő alatt pároljuk puhára az olajon. A sütőt melegítsük elő 210 fokra.
Mornay-mártás:
A tejet hevítsük fel forráspontig.
A hagymát vágjuk apróra, és fedő alatt pároljuk puhára az olajon, majd adjuk hozzá a lóbabot, a sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Szórjuk meg köménnyel
A liszthez hozzágyúrjuk a zsírt, a tojásokat, kevés sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható legyen. Ezután kinyújtjuk, majd egy tepsibe fektetjük. A töltel
Az élesztőt cukros tejbe megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kelni hagyjuk. E
A lisztet a zsírral, a sütőporral, tojással, cukorral a citrom reszelt héjával és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól dolgozható legyen. 3 lapot készítünk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Keverjük össze a tojást, a tejet és a tejfölt. Adjuk hozzá a mustárt és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Egy piteformát béle
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A paprikát magozzuk ki, és kockázzuk fel. Keverjük össze a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a kakukkfü
Egy lepényformát kenjünk ki vajjal. A tésztát vágjuk két részre és az egyiket lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a formát.
Pucolj
Ugrás a lap tetejére >>