A
hagymát vágjuk apróra, és fedő alatt pároljuk puhára az olajon. A sütőt melegítsük elő 210 fokra.
Mornay-mártás:
A
tejet hevítsük fel forráspontig. Egy másik edényben olvasszuk fel a
vajat, adjuk hozzá a
lisztet, és kevergetve pirítsuk 3 percig. Húzzuk félre, kissé hűtsük le, majd öntsük hozzá a forró
tejbe. Habverővel keverjük, és tegyük vissza a tűzre. Forraljuk 3 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal,
szerecsendióval, majd tegyük bele a reszelt
sajtot. A mártást keverjük össze a
hagymával, és a
szalonnával.
A tésztát nyújtsuk ki, béleljük ki vele a pite formát, villával szurkáljuk meg, és öntsük rá a
hagymás keveréket. Süssük 20 percig, majd tálaljuk a rukolával.
előkészület: 20 perc, sütési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>