forraljunk fel 8-10 liter
sós vizet egy fazékban. Vágjuk vissza az
articsókák szárát 2,5 cm-re. Szedjük le a külső leveleket, fordítsuk oldalra, és a száron lévő szúrós leveleket is szedjük le. Hosszában vágjuk félbe, és tegyük
citromos
vízbe. Egy teáskanállal kaparjuk ki a lila leveleket és a szénára emlékeztető száraz részeket. Késsel vágjuk le a levélkezdeményeket, és szár kemény részét. Tegyük vissza a
vízbe. Főzzük forrásban lévő
vízben 10-12 percig, majd szűrjük le, és tegyük egy nagy tálba. Forgassuk össze az olajjal és a
sóval. Tegyük 4 órára hűtőbe, majd szobahőmérsékleten hagyjuk a grillezésig.
Készítsük elő a parazsat, és grillezzük az
articsókákat lezárt sütőben 5 percig. Közben forgassuk! Sütés közben kenjük be az olajjal.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>