Palacsintatorta receptHány személyre: 6 személyre
» 8-10 töltetlen palacsinta
» 15 dkg tehéntúró
» 2 dl kefir
» 3 ek. sárgabaracklekvár
» 3 ek. darált dió
» 3 ek. darált mák
» 2 ek. mazsola
» 1
tojás»
cukor és
méz» 1 mk. reszelt
citromhéj
»
só
A diót és a mákot keverjük össze külön-külön egy kevés
cukorral és
mézzel, és egy csöpp
sóval. a túrót törjük át, és keverjük össze két tk.
tejföllel. Ízesítsük
cukorral és reszelt
citromhéjjal. Adjuk hozzá a mosott mazsolát. Tegyünk egy palacsintát egy tortaforma aljába, kenjük meg a cukros dióval, majd következik egy újabb palacsinta. Ezután kenjük meg mákkal, ismét palacsinta, amit lekvárral kenjünk meg. Ismét palacsinta, majd a túrós keverék követezik, majd rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. A te
tejére kerüljön palacsinta, mait kenjünk meg
tojással elkevert kefirrel. Tegyük a tortát forró sütőbe, és süssük közepes lángon 15-20 percig.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>