Forrósítsuk fel az olajlat egy kis lábasban. A fokhagymát pirítsuk benne 1-2 percig, vagy míg épp csak kezd megbarnulni. Figyeljünk oda, nehogy megégjen. Vegyük
A spagettit főzzük meg sós vízben, majd öblítsük le.
Mártás: a majonézt keverjük el a kefirrel, a zúzott fokhagymával, és az apróra vágott petrezselyemm
Zúzzuk jó alaposan össze a fokhagymát és a szardellát. Az egészet egy tálba tesszük, majd hozzá adjuk a borecetet, a borsot és az olajat. Összekeverjük, és
A felaprított szalonnát megpirítjuk, ráöntjük az ecetet, fél liter vizet, fűszereket, pár percig forraljuk, majd a saláta levelekre öntjük.
A salátát felvágjuk, megmossuk. A felaprózott szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöket eltávolítjuk. A megmaradt zsiradékhoz keverjük a citromlevet, 2 dl
A tésztákat 7 percre vízbe áztatjuk, eközben a tintahalakat elfelezzük, és aljukat bevagdossuk. A chilipaprikát összekeverjük az összepréselt fokhagymával é
A húslevesben megfőtt répát és zellert vékonyra vágjuk, majd a főtt tojásokat is feldaraboljuk. A vöröshagymát vékony szálakra vágjuk. A répát, a zellert
A húslevest egy tálba öntjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, az összepréselt fokhagymát, a borsot, a gyömbért, a citromlevet és a sót. A húst,
Ugrás a lap tetejére >>