» 2 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve » 4 marék salátalevél- keverék » 1 evőkanál málnaecet » 3 evőkanál olívaolaj » Só és őrölt fekete bors
Forrósítsuk fel az olajlat egy kis lábasban. A fokhagymát pirítsuk benne 1-2 percig, vagy míg épp csak kezd megbarnulni. Figyeljünk oda, nehogy megégjen. Vegyük ki egy szűrőkanállal és rakjuk papírtörlőre. Öntsük kis tálba az olajat. Egy salátástálban rendezzük el a salátaleveleket. A málnaecetet keverjük az olajhoz és sózzuk- borsozzuk meg. Öntsük a salátalevelekre a fokhagymás levet és alaposan rázzuk össze. Szórjuk meg a pirított fokhagymaszeletekkel és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom