» 500 g pappardelle (széles szalagtészta) » 1 kg friss tenger gyümölcsei » 10 g durvára vágott petrezselyem » 500 ml paradicsomszósz » 150 ml száraz fehérbor » 125 ml halalaplé vagy fűszeres kagylólé » 90 ml extraszűz olívaolaj » 1 finomra vágott hagyma » 3 gerezd fokhagyma » 3 evőkanál paradicsompüré » só és frissen őrölt fekete bors
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel a borral és 1 percig főzzük. Öntsük hozzá az alaplevet, a paradicsomszószt és a paradicsompürét. Forraljuk fel, időnként megkeverve. Adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, majd fedjük le és főzzük 3-5 percig. sózzuk, borsozzuk.
Szűrjük le a tésztát és tegyük vissza az edénybe. Tegyük hozzá a paradicsomos szószt és szórjuk meg petrezselyemmel. Rázzuk össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom