Fogunk egy lábost, összekeverjük benne a felaprózott
mogyorót, a
chiliszószt, a
kókusztejet, a
szójaszószt, a
koriandert, a
kurkumát és a cukrot, majd az egészet felmelegítjük és 3-4 percig főzzük. Ezután félretesszük, de melegen tartjuk! A wok-ban megpirítjuk a
mogyoróhagymát, a
fokhagymát és a felaprózott
chilit, majd hozzákeverjük a felcsíkozott répát és
paprikát, valamint a
cukkinit és a
cukorbor
sót. 2-3 perc elteltével beletesszük az
uborkát, a
gombát, a
gesztenyét, a
gyömbért, a
koriandert, a
lime levét és héját is, majd az egészet átforgatjuk, és ropogósra sütjük. Ekkor
sózzuk,
borsozzuk, majd eloszlatjuk a tányérokban. Végül
limeszeletekkel díszítjük, és a mártással együtt kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>