Egy lábosba tesszük a citromhéjat, felöntjük a tejszínnel, majd mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot
A felolvasztott vajat kissé lehűtjük, majd belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a citromhéjat, a citromlevét(keveset félreteszünk), a sót, a
Egy tálban összekeverjük a lisztet a citromfűvel és a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a Rama margarint, valamint a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kiny
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tejszínt és a citromresze
A cukrot összekeverjük a tojássárgákkal, majd gőz felett besűrűsítjük, és beleöntjük a tejet, a tejszínt és a citromlevet. A halenyvet beáztatjuk, majd ez
A felszeletelt citromokat cukros vízben forrásig főzzük, majd a levet a zselatinnal besűrűsítjük. Ezután szitán áttörjük, beleforgatjuk a felvert tojásfehé
A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cuk
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 4 kerek lapot. Tegyük sütőpapírba bélelt tepsibe, és süssük 10-15 percig.
Ugrás a lap tetejére >>