Tojásos quesadillák chilis burgonyával receptHány személyre: 4 személyre
» 4 ek. olaj
» 150 g új
krumpli, megfőzve, meghámozva, szeletekre vágva
» 1 db zöld színű
chili, kimagozva és nagyon finomra vágva
» 4 szál finomra vágott új
hagyma» 25 g
vaj» 4 ek.
tejszín
» 50 g friss
spenót, megfőzve és finomra vágva
» 3 db felvert egész
tojás» 4
lisztes tortilla
» 75 g durvára reszelt
cheddar sajt»
só és frissen őrölt
bors» egy csipet reszelt
szerecsendió»
korianderlevelek a dízsítéshez
» salsa:
» 250 g sárga színű
paradicsom negyedelve
» 1 db finomra vágott
mogyoróhagyma» 2 ek. finomra vágott friss
koriander» 1 db zöld színű
chili, félbevágva, kimagozva
» 2 ek. juharszirup
» fél
citrom leve, fél gerezd
fokhagyma
Salsa:
Tegyük a hozzávalókat egy keverőgépbe, és keverjük pépesre, ízesítsük, és öntsük egy tálba.
Melegítsük fel az olajat, és süssük a
krumplit 5-8 perc alatt pirosra. Adjuk hozzá a
chilit és az új
hagymát, fűszerezzük, és tartsuk melegen.
Forraljuk fel a
vajat és a
tejszínt, majd vegyük kisebbre a hőfokot, tegyük bele a
spenótot és a
tojásokat, és kevergetve kis lángon főzzünk belőle könnyű rántottát. Sózzuk,
borsozzuk, szórjuk meg
szerecsendióval.
melegítsük fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, majd osszuk el rajtuk a
krumplit és a
tojásokat. Szórjuk meg
sajttal, és tekerjük fel. Vágjuk félbe, és tegyük salsaágyra.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>