Kecskesajtos krumplis palacsinta céklaszósszal receptHány személyre: 4 személyre
» 450 g hámozott
krumpli» 1 közepes
cukkini» 1 felvert
tojássárgája
» 3 ek. nyílgyökér- vagy
burgonyaliszt» zöldségolaj a sütéshez
»
só és frissen őrölt
bors»
tejföl a tálaláshoz
» friss
bazsalikomlevelek a díszítéshez
» szósz:
» 2 db közepes, főtt, kockára vágott
cékla» 2 db apróra vágott
mogyoróhagyma» fél tk.
köménymag
» 2 ek. vörösbor
ecet» 2 ek.
olívaolaj» 2 ek. finomra vágott friss
bazsalikom » 1 db apróra vágott piros
chili» 1 ek. juharszirup vagy
méz
A
céklát tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját. Ízesítsük és keverjük össze. Fedjük le és hagyjuk 2 órát állni. A
krumplit, a
cukkinit és a
hagymát reszeljük le a legnagyobb lyukú reszelőn. A felesleges nedvességet itassuk le róluk, majd tegyük egy tálba, ízesítsük, és keverjük hozzá a
tojássárgáját. Adjuk hozzá a
lisztet, és verjük addig, amíg összeáll. Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, mártsuk a
sajtokat a tésztába, és tegyük a serpenyőbe. 2-3 percig süssük őket. Amikor kész, itassuk le. Tálaljuk
tejföllel és salsa szósszal. Díszítsük
bazsalikomlevéllel.
Elkészítési idő: 1 óra, plusz 2 óra érlelési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>