Mossuk el hideg
vízzel a
lazacot. Szükség esetén távolítsuk el a maradék szálkákat. A
borsmagokat morzsoljuk össze egy morzsában. Keverjük össze
sóvak és
cukorral. Tegyünk félre 1/2 csokor kaprot a szószhoz. A többit vágjuk apróra.
Fektessük a
lazacot a bőrös oldalára. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd
kaporral. Tekerjük a
lazacfilét fóliába, de vigyázzunk, nehogy kifolyjon a pác. Tegyük egy tálcára.
Tegyünk nehezéket a
lazacokra, majd 2-3 napig pihentessük hűtőben. Forgassuk meg 2-3- szor a halat, hogy mindenhova
jusson pác.
A szószhoz keverjük össze a
mézet, a
mustárt, a
mustárport és az
ecetet. Adjuk hozzá az olajat. A maradék kaprot vágjuk fel és adjuk a keverékhez. Vegyük ki a
lazacot a fóliából, és szedjük le róla a felesleges pácot.
Helyezzük a
lazacot a bőrös oldalára, és éles, hosszú késsel vágjuk ferde és vékony szeletekre. Tálaljuk a
mézes-
mustáros szósszal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>