A szárított élesztőt hozzáadjuk a
liszthez, majd ezekhez jön még a
tojás, a
tej, a
vaj, valamint ízesítőként a
só, az őrölt
koriander és az őrölt
kömény. Az egészből tésztát dagasztunk és megkelesztjük. Amikor ez megtörtént, kinyújtjuk és olajozott sütőlemezre tesszük. Ezután készítjük el a feltétet. Serpenyőben
vajon megpároljuk az apróra vágott
hagymát, majd amikor kihűlt, a tésztára helyezzük a párolt
hagymát, a felszeletelt
paradicsomot, a karikára vágott csili
paprikát, majd az egészet megszórjuk a lereszelt
ementáli sajttal. Ezután összeturmixoljuk a
tejszínt, a
tojást, a
tejfölt, a
lisztet, majd beízesítjük
sóval,
borssal és egy csipet
szerecsendióval. Az így elkészített szószt fogjuk ráönteni a pizza te
tejére. Ízlés szerint tehetünk az egésznek a te
tejére egy kis
köménymagot. 200 fokon kb. 50 percig sütjük, ügyelve rá, hogy a többi pizzával ellentétben ezt a fajtát minden esetben hideg sütőbe tegyük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>