Sütőtökös-sáfrányos pappardelle receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g pappardelle tészta
» 3 kis póré
hagyma felszeletelve
» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 125 ml
zsíros
tejszín
» 30 g
parmezán sajt frissen reszelve
» 60 ml zöldségalaplé
» csipet
currypor
»
só és frissen őrölt
bors» 250 g sütőtök meghámozva, kimagozva, apró
» kockára vágva
» 1/2 evőkanál felaprózott
kakukkfű » 1/2 evőkanál felaprózott
majoránna» 45 g fenyőmag
» 2 evőkanál
vaj» 1
mogyoróhagyma felszeletelve
» csipet
sáfrány
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Blansírozzuk a póré
hagymát 5 percig
sós forrásban lévő
vízben.
Csepegtessük le és tegyük a robotgépbe. Adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, a
tejszínt, a
parmezánt, az alaplevet, a
curryt, a
sót, a
borsot és keverjük simára. Tegyük a tököt egy ki
vajazott tepsibe, locsoljuk meg olajjal, szórjuk meg
sóval és
borssal,
kakukkfűvel,
majoránnával, és süssük puhára 15 perc alatt. Olvasszuk fel a
vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a
mogyoróhagymát és süssük 3-4 percig, majd keverjük hozzá a poré
hagymapürét és a sütőtököt. Keverjük jól össze. Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le és adjuk a szószhoz, melegítsük össze, és tálaljuk.
Mindössze 80 perc alatt elkészül.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>