Egy tálban összekeverjük a
tojássárgáját, a
vajat, a morzsát, a
mandulát és a
tejföl felét, majd
sózzuk,
borsozzuk, a
szerecsendióval ízesítjük. A felvert
tojásfehérjét beleforgatjuk, majd az egészet a fácánba töltjük, és bevarrjuk. Kívülről
sózzuk,
borsozzuk, a tárkonnyal ízesítjük, majd befedjük a
szalonnával, és a
zsíron mindkét felét megpirítjuk, Ezután a
hagymát mellétesszük, felöntjük a levessel, majd egy óra párolás után a húst és a tölteléket is felszeleteljük. A pecsenyelevet kevés
vízzel és a maradék
tejföllel felforraljuk, a
liszttel besűrűsítjük,
sózzuk,
borsozzuk, majd a húsra locsoljuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>