A káposzta torzsáját kiszedjuk, majd az egészet legyaluljuk. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A legyalult káposztához adjuk, és sóval
A lereszelt hagymát, cukrot, sót, ecetet, olajat, fél liter vízzel összekeverünk, és belerakjuk a saláta leveleket.
Megmosott salátafejeket hagyjuk lecsepegni, majd kissé széttépve az elkészített salátaöntettel öntjük le.
Öntet:
A zöldfűszereket keverjük össze az ecettel, az olajjal, a mustárral, a sóval és a borssal.
A tojásokat főzzük meg, majd pucoljuk meg. Az articsókatal
Megmosott salátát hagyjuk lecsepegni, majd kissé széttépkedjük. A megtisztított retket megfűszerezzük és a marinírozott fejes salátába keverjük, vagy annak
Megmosott salátafejeket hagyjuk lecsepegni, majd kissé összetépjük őket. A kimagozott őszibarackot vagy a meghámozott narancsot hasábokra vagy kockára vágjuk
Megmosott fejes salátát hagyjuk lecsepegni, majd kissé összetépkedjük. A paradicsomokat szeletekre vagy hasábokra vágjuk és a marinírozott fejes salátába keve
Salátát mosd meg, tépkedd le a leveleket. A sonkaszeletekkel együtt rakd tányérra, és a káposztareszelőn reszeld rá a főtt tojásokat.
A rokfortot törd össz
Ugrás a lap tetejére >>