A parajt vágjuk durvára. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.
Forrósítsuk fel az olívaolajt felét. Pároljuk benne üvegesre a fokhagymát, majd adj
Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikára. Vágjuk be kereszt alakban a paradicsomot, forrázzuk le, öntsük le hideg vízzel, és húzzuk le a héját. V
Sikáljuk le a kagylókat. A már kinyíltakat dobjuk el. Tegyük a kagylókat 100 ml vízzel, a fehérborral és a hagymakarikákkal egy edénybe. Főzzük magas hőfoko
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mossuk le a halat, nyomkodjuk szárazra, és vágjuk apró darabokra. A paradicsomot vágjuk négyfelé.
Vágjuk keresztbe félbe
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, lassan belekeverjük a forró (de nem lobogó) tejszínt. Megvárjuk, amíg kihűl.
A zselatint a vízben feloldjuk, hozzáö
A tésztát megfőzzük. A darált húst a tojásokkal, sóval, borssal, sajttal, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és tejjel összedolgozzuk. Kis
A padlizsánokat tegyük egy tepsibe, és süssük 20 percen át. Hámozzuk meg őket, majd a húsúkat nyomjuk szét sűrű masszává. A masszát keverjük össze egy t
Forraljuk fel egy edényben a húslevest. Szórjuk bele a rizst, és főzzük letakarva 20 percig.
Tépkedjük le a mentaleveleket a száráról, és vágjuk apróra. Ke
Ugrás a lap tetejére >>