A halat megtisztítjuk, leszedjük a bőrét, kiszálkázzuk, majd ledaráljuk. Ezután összedolgozzuk a főtt rizzsel,
sóval és
borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott
hagyma és
fokhagyma felét is. Ezekből kis golyókat készítünk, amelyet 1 liter forrásban lévő leveskockás
vízbe teszünk egy negyed órára. Miután kész, lecsöpögtetjük a gombócokat.
A
hagyma és a
fokhagyma másik felét kis olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a
köményt, a
chili-, a
gyömbér és a
curryport. Felöntjük a megmaradt lével és a
tejszínes
lisztet is hozzákeverjük. Ízlés szerint
citromlevet adunk hozzá és a gombócokat megmelegítjük benne.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>