A tésztát
sós
vízben kifőzzük, leöblítjük. a
sonkát felcsíkozzuk, a
hagymát apró kockára vágjuk, a
fokhagymát áttörjük a
fokhagymaprésen. Az olajat felhevítjük, és megpirítjuk benne a
hagymát. Hozzáadjuk a
sonkát és a
fokhagymát, majd megforgatjuk az olajban és félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. a
gorgonzolát szétnyomjuk, összekeverjük a
tojással és a
tejszínnel.
sózzuk,
borsozzuk és
szerecsendióval ízesítjük. Ki
vajazunk egy hőálló tálat, a tésztát összekeverjük a
sonkával és a tálba öntjük. Ráöntjük a
sajtos-
tejszínes mártást és elsimítjuk. 30 percig sütjük. A rukkolát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A
mandulafenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, megszórjuk rukkolával, vékony
parmezánszeleteket gyalulunk rá és megszórjuk
mandulafenyőmaggal.
Elkészítési idő: 60 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>