A
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd olajban megpirítjuk. A
gombákat megmossuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk őket, és a megpirított
hagymához adjuk. Sóval,
borssal ízesítjük. A
burgonyát és az
almát meghámozzuk, felszeleteljük vékonyan. Fogunk egy jénait, ki
vajazzuk, majd az aljára tesszük a
burgonya felét, erre a
gombás keverekét, majd az
almát, végül a maradék
burgonyát. A
tejszínbe tesszük a
tojásárgájákat, beletesszük a
szerecsendiót, az egészet összekeverjük, és a
burgonya te
tejére öntjük. A te
tejére még apró
vajdarabokat teszünk, majd sütőbe tesszük 3/4 órára. Eközben a
sajtot összekeverjük a darált dióval, és a 45 perc elteltével a rakott te
tejére szórjuk. Így sütjük még tovább, majd
salátával kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>