A
káposztát félbe vágjuk és vékonyan felszeljük. A
sárgarépát is hosszú vékony csíkokra szeleteljük. Be
sózzuk és összedolgozzuk őket, így hagyjuk egy órát. Ezután átmossuk, lecsöpögtetjük és összeforgatjuk a
joghurttal, a felvágott
petrezselyemmel. A
borssal ízesítjük.
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és csíkokra felszeleteljük.
borssal és
sóval megszórjuk, majd
lisztben megforgatjuk.
A felvert
tojást összedolgozzuk a
liszttel és a
tejföllel.
sóval,
köménymaggal és
petrezselyemmel ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt
krumplit, a préselt
fokhagymát és a felszeletelt vörös
hagymát is. Ezzel megkapjuk a bundát, amibe belemártjuk a halat. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>