A
gesztenyét bevagdossuk, majd megsütjük, hogy a héja felrepedjen. Ekkor meghámozzuk, majd a megtisztított
gesztenyét megfőzzük. Miután leszűrtük,
tejet öntünk hozzá, és pépesre főzzük. Eközben a húst ledaráljuk, a zsemlét beáztatjuk, majd összegyúrjuk a hússal és a
gesztenyével. Hozzáadunk még két ek.
zsírt, a
tojásokat,
borssal,
sóval,
szerecsendióval fűszerezzük, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A pulykát meg
sózzuk, és a
gesztenyés tölteléket beleteszük, végül néhány fogpiszkáló segítségével összetűzzük. A bacon
szalonnákat a pulykára tesszük, majd így sütjük 2-3 órát. Eközben a vörösborba tesszük a
szilvát, a
szegfűszeget, cukrot, és így pároljuk. A
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és megpirítjuk a
gombával együtt, majd beletesszük a
rizst is, kevés
vízzel felöntjük, és így pároljuk tovább. A hús levéhez hozzáadjuk a
paradicsompürét,
lisztet,
sóval,
borssal ízesítjük, majd egy külön tálba tálaljuk. A pulykát is tálra tesszük, körérakjuk a
rizst, és már fogyaszthatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>