A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott hagymát és a felcsíkozott paprikát. Néhány percig pirítjuk, majd a felkockázott b
A lisztből világos rántást csinálunk, majd hozzáöntünk 1 liter vizet, és beletesszük a paradicsompürét. Az egészet elkeverjük, majd sózzuk, a cukorral íze
A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, majd ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és az összepréselt fokhagymát, majd
A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, a fűszerekkel ízesítjük, majd forrni hagyjuk. Ekkor be
2 dkg vajat sóval és törött borssal annyi dl vízben amennyi a liszt, felforralunk. Ha forr a víz beleöntjük a lisztet és simára keverjük, ezután a masszát le
A petrezselyemgyökeret, sárgarépát, és zellert megtisztítjuk. Egyenletes golyócskákat formálunk kis kifúró segítségével (karalábévájónál kisebb eszköz
A felaprózott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a felcsíkozott zöldségeket. Néhány perccel később felöntjük a leves
A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított édesköményt és az alaplevet. Forrástól számított 15 percig főzzük lefedve, majd az egészet l
Ugrás a lap tetejére >>