A
csirkemellet a levesbe tesszük, 20 percig így pároljuk, majd felkockázzuk. 3 dkg megolvasztott
vajon megpirítjuk a
lisztet, felöntjük 2 dl
tejjel, és 15 percig így főzzük. Eközben
szerecsendióval ízesítjük, a
gombát pedig pürésítjük. 2 dkg
vajon megpirítjuk a petrezselymet, hozzáadjuk a
gombát. A húsra öntjük a
pálinkát, pürésítjük, majd 1/4 liter
tejet hozzáöntünk. Ezután a
gombát is belekeverjük, még egyszer átpasszírozzuk, majd a maradék
tejjel egyenletesre keverjük. Melegíteni kezdjük, majd beletesszük a
tejszínnel elkevert
tojássárgáját, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>