Készítsük elő a faszenet a grillsütőben. A ribizlit mossuk meg, és metsszük le. A fenyőmagot pirítsuk meg zsiradék nélkül. A petrezselymet vágjuk apróra. A
hagymát vágjuk félbe, és karikázzuk fel. 90 ml
olívaolajat öntsünk egy serpenyőbe, és pirítsuk meg benne a
hagymát. Sózzuk,
borsozzuk, és öntsük fel
ecettel. Adjuk hozzá a ribiszkét, és futtassuk meg. A szardíniákat forgassuk meg 10 ml olajban, és zárt sütőben grillezzük 8 percig. Sütés közben egyszer fordítsuk meg. A megsült halakat locsoljuk meg kevés
fehérborecettel, és tálaljuk mellé a ribiszkés keveréket. Petrezselyemmel és fenyőmaggal tálaljuk.
Elkészítési idő: 18 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>