Szeleteljük fel a kelbimbót és tegyük félre. Forrósítsuk fel az olajat nagyobb serpenyőben vagy wokban. A szalonnacsíkokat rakjuk bele és 1-2 percig süssük ő
Forraljuk fel a vizet. Öntsük rá a kuszkuszra, és keverjünk bele 1 evőkanál olajat. Fedjük le, és pihentessük addig, amíg a kuszkusz magába szívja a vizet. A
100 g búzát megmosunk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és meleg helyen egy napig állni hagyjuk. Újra megmossuk, és még újra fél napig vízzel leöntve
A kölest egy éjszakára vízbe áztatjuk, utána átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben 20 percig főzzük.
Köretként, fasírt alapanyagként, vagy szelet
A kuszkuszt zsiradék nélkül vagy forró olajon megfuttatjuk, majd vizet adunk hozzá. Felforraljuk, levesszük a kályháról, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Tegyük a sütőlemezre a burgonyát, spricceljük meg olajjal és süssük 20 percig. Forraljuk fel a vizet, öntsük le a vízzel
Zöldpaprikát, elfelezett paradicsomot és a csemegeuborkát apróra vágjuk, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, majd a metélőhagymával együtt a tejjel összek
A babszemeket fejtsük ki a hüvelyükből. 3-4 percig főzzük sós lobogó vízbe. Öntsük le róla a vizet és keverjük össze a citrom lereszelt héjával- levével
Ugrás a lap tetejére >>