Tüzet rakunk, felteszünk melegedni fél vödör vizet, és beleállítjuk a tejjel telt medencét. Lassan felmelegítjük, megvárjuk még összetúrósodik. Kenyérrel
Túrót a tejjel simára keverjük, megfűszerezzük. Almát lereszeljük, hozzáadjuk a túróhoz, és belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A hagymát vágjuk karikára. A meleg vajra szórjuk rá a barna cukrot, ás kevergetve pirítsuk világosra. Tegyük rá a hagymát. sózzuk meg, majd keverjük össze.
A liszthez öntünk 2,5 dl langyos vizet, csomómentesre keverjük. A felaprózott hagymát az olajon megpirítjuk, sózzuk, majd a lisztes masszába keverjük, és 10 pe
Hagymát a sóval, cukorral, citromlével marinírozzuk. Túrót áttörjük és fűszerezzük. Héjában főtt krumplit vagy kenyeret adunk hozzá.
A hajdinát forró olajon megfuttatjuk, majd forró vizet öntünk hozzá, és 20 perc alatt megfőzzük.
Hagymás ételekhez, zöldségragukhoz, vagy fasírt alapanyagk
Aludt vagy megsavanyodott tejet felmelegítettük, amiből túró és savó lett. Ezt kifacsarjuk és kenyérrel fogyasztjuk.
Túrót kendőbe kötjük, hagyjuk érleln
A vastag szárvégeket vágjuk le a brokkoliról. Vágjuk hosszú, vékony darabokra. Forrósítsunk olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. A brokkolit rakjuk bele
Ugrás a lap tetejére >>