» 500 g hámozott, kis kockára vágott édesburgonya » 400 g csicseriborsó konzerv » 250 g előfőzött kuszkusz » 60 g finomra vágott petrezselyem » 300 ml víz » 60 ml extraszűz olívaolaj » 3 evőkanál finomra vágott koriander » 1 kimagozott, vékonyra szeletelt, piros kaliforniai paprika » 1 vékonyra szeletelt lila hagyma » 1 citrom leve » só és frissen őrölt fekete bors
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Tegyük a sütőlemezre a burgonyát, spricceljük meg olajjal és süssük 20 percig. Forraljuk fel a vizet, öntsük le a vízzel a kuszkuszt, majd keverjünk bele 1 evőkanál olajat. Fedjük le, és pihentessük, amíg a kuszkusz magába szívja a vizet. Tegyük egy tálba, villával lazítsuk fel, keverjük bele a hagymát, a paprikát, a csicseriborsót, a petrezselymet, a koriandert, a citromlevet és a maradék olajat. Rázzuk jól össze, majd adjuk hozzá a sült burgonyát, sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom