A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát ( tegyük félre a reszelt
sajt felét és 1
tojássárgáját), majd hagyjuk pihenni. Időnként, mint a pogácsatésztát többször hajtogatjuk, átgyurjuk. Egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olajon a vékonyra felszeletelt húst a zúzott
fokhagymával, a fűszerekkel és az apróra vágott
gombával. Vegyük le a tűzhelyről, mikor már kissé kihűlt keverjük el vele a
tojást. Nyújtsuk ki a tésztát, egyengessük el rajta a tölteléket, szórjuk meg a Séd Brie
sajttal, és tekerjük be. Két végét hajtsuk be alá, a maradék tésztából csíkokat készítünk, és
rácsformát alakítunk ki a tekercsen. Végül kenjük meg a félretett
tojássárgája és Óvári
sajt keverékkel a te
tejét. 180 fokon 40 percen át sütjük. Egy serpenyőben a
vajat és a
lisztet barnára pirítjuk, belekeverjük a darabosra őrölt diót, a likőrt, a
tejet, a
tejszínt és egy kis
sót. A Felszeletelt étel mellé kínáljuk a mártást. 2 óra alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>