A zsemlét szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük, és ráöntjük a felmelegített
tejet, ázni hagyjuk egy órán keresztül. A zöld
hagyma egy részét megtisztítjuk, felaprózzuk. Fogunk egy lábost, amibe kb. 1 dl vizet töltünk, és ebben megabáljuk. A zsemlékből kinyomkodjuk a
tejet, majd hozzáadjuk a
hagymát, a
tojást, a
sajtot, majd
sózzuk,
borsozzuk, és
szerecsendióval ízesítjük. Annak érdekében, hogy jól formálható masszát kapjunk, adhatunk hozzá vizet vagy
lisztet. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formálunk, majd szűrőbe tesszük, és kb. negyed óra alatt forró gőzben megfőzzük. Végül
vajban megdinszteljük a maradék zöld
hagymát, és a gombócokat ebbe forgatjuk bele. Más zöldségekből (
cukkini,
spenót,
paradicsompaprika) is készíthetünk gőzgombócot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>