Alap-zöldségsaláta receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g zöldbab
» 2 szál
sárgarépa, csíkokra szelve
» 1 szál
zeller, szeletelve
» 3 db
paradicsom, kimagozva, apóra vágva
» 100 g kicsi, zöld fejes
saláta-levél
» 50 g pirított
mogyoró» 10 db friss
bazsalikomlevél, díszítéshez
» dresszing:
» 150 ml créme fraiche (krémföl)
» 2 ek.
paradicsompüré
» 1 ek. vörösbor
ecet» fél tk. dijoni
mustár» fél gerezd zúzott
fokhagyma»
só és frissen őrölt
bors
Főzzük a zöldbabot 4-5 percig forrásban lévő
vízben, majd szűrjük le, öblítsük le, és ütögessük szárazra. keverjük össze a babot, a
sárgarépát, a bor
sót, a
zellert és a
paradicsomot. A dresszing hozzávalóit keverjük össze, ízesítsük, és hagyjuk 10 percig állni. Öntsük a zöldségekre, de egy keveset tegyünk félre. Keverjük össze, és ízesítsük. Keverjük össze a
salátaleveleket a maradék dresszinggel. Tegyük tálalóra, és halmozzuk rá a zöldségeket. Szórjuk meg a te
tejét pirított
mogyoróval, és díszítsük apróra vágott
bazsalikomlevelekkel.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>