Elkészítés: a tojásfehérjét habbá verjük, mézet adunk hozzá, és a madártejhez hasonlóan pezsgőben meggőzöljük, majd kihűtjük. A megmaradt pezsgőbe be
Egy edénybe tesszük a szilvát, a citrom levet és héjat, 8 ek. vizet, majd az egészet lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ezután pürésítjük, majd kelyhekbe tess
Először forró serpenyőben megbarnítjuk a mogyorót, majd megtisztítjuk a héjától egy ruhával dörzsölve.Finoman megdaráljuk. A zselatint hideg vízbe beáztat
A cukrot feltesszük a vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott cukorkristályo
A mogyorót megpirítjuk, majd a 10 deka cukorból készült karamellhez keverjük, és egy sütőlapon hagyjuk megkötni. A maradék cukorhoz 2,5 deci vizet keverünk, 5
Egy tálban összekeverjük a rumot, a cukrot és a lime reszelt héját, majd ha a cukor teljesen felolvadt, hozzáöntjük a tejszínt. Egy robotgép segítségével fe
Egy tűzálló tálat gőz főlé állítunk, majd a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük benne. Hozzáadjuk a kávét, majd kevés ideig kevergetve főzzük.
Először elkészítjük az alapvajkrémet. Jól megmosszuk és megtisztítjuk az epret, majd lepaszírozzuk és az így nyert gyümölcsvelőt összekeverjük a fél cit
Ugrás a lap tetejére >>