Jól megmossuk és megtisztítjuk a málnát, majd lepaszírozzuk és az így nyert gyümölcsvelőt összekeverjük a fél citrom levével. Elkészítjük az alapvajkré
A málnát a tejszín felével leturmixoljuk, majd átszűrjük. Ezután hozzáadjuk a cukrokat és a maradék felvert tejszínt, majd használhatjuk is.
A cukrot feltesszük a vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott cukorkristályo
Két tojást dolgozzunk össze 4 tojássárgájával, a cukorral, a liszttel és a felfőzött tejjel. Rotyogtassuk 20 percig, majd hagyjuk kihűlni. Ezután 350 grammot
A tejet főzzük fel a vaníliás cukorral. A tojás sárgáját jól dolgozzuk össze 25 gramm cukorral és a liszttel, majd keverjük hozzá a forró tejet és pihentes
Krém készítése: 4,5 dl vizet felforralunk, hozzáadjuk a meggyet és a cukrot. A többi vizhez hozzákeverjük a pudingport és fahéjat, majd a meggyes vízhez adjuk
A keményítőt feloldjuk 2-3 kanál meggylében, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután összekeverjük a keményítővel, és addig főzzük, amíg krémes á
Egy lábosban főzni kezdjük a cukrot és a tejszínt, majd néhány perc elteltével a citromlevet is belekeverjük. Ezután kis tálkákban eloszlatjuk, és néhány
Ugrás a lap tetejére >>