Először elkészítjük az alap
vajkrémet. Jól megmosszuk és megtisztítjuk az epret, majd lepaszírozzuk és az így nyert gyümölcsvelőt összekeverjük a fél
citrom levével. elkészítjük az alap
vajkrémet. A cukrot feltesszük a
vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott
cukorkristályokat a folyadékba mossuk. Kb. 10 percig főzzük, és megpróbáljuk, jó e már a masszánk. ezt úgy tesszzük, hogy belemártunk egy fakanalat, amit utána hideg
víz alá teszünk. ezek után megpróbáljuk, hogy tudunk e golyót formálni a cukrorból. Ha igen, leveszük a tűzről és békén hagyjuk, míg ki nem hül. Addig felverjük a
vajat, és mikor kihűlt a
cukor, a kettőt összekeverjük. Hozzáöntjük a kifacsart
narancs és
citrom leveit. Piros és sárga ételfestékből pár cseppet hozzáadva igazi naracsszínt kapunk eredményül. Fontos, hogy jó levegősen keverjük el, mert az teszi habossá a krémet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>