Először forró serpenyőben megbarnítjuk a
mogyorót, majd megtisztítjuk a héjától egy ruhával dörzsölve.Finoman megdaráljuk. A
zselatint hideg
vízbe beáztatjuk, felforraljuk a
tejet az elfelezett vaníliarúddal. 4 dkg porcukrot elkeverünk 2
tojás sárgájával és hozzáadjuk a
tejhez. Addig főzzük kevergetéssel, míg forrni nem kezd. Ekkor leveszzük a tűzől és hozzáadjuk a
zselatint, és átszűrjük, mikor felolvadt. Belekeverjük a darált
mogyorót. Mikor kocsonyásodni kezd, hozzáadjuk a
tejszínhab felét, amibe belekevertük a maradék cukrot. szétosztjuk őket kis pudingoscsészékbe, majd hidegre tesszük. A te
tejét tálaláskor feldíszitjük a maradék
tejszínhabbal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>