Az árpát ledaráljuk, és zsiradék nélkül megpirítjuk. 3 dl vizet adunk hozzá, majd sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Alacsony fokozaton, gyakran kevergetve
Az árpagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk. Utána leöblítjük.
A wokban olajat forrósítunk, majd megfuttatjuk benne a felaprított hagymát és fokhagymát. Rá
A pelyhet zsiradék nélkül, folytonos keverés mellett megpirítjuk a wokban. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd fedő alatt megfőzzük. Utána kiszedjük,
Az articsóka csúcsait kissé levágjuk, majd néhány percig sós vízben főzzük. Ezután ecetes, sós vízbe keverjük, és készre főzzük. Eközben egy tálban ö
Sült paprika:
Előmelegített grillrácson süssük meg a paprikát 10-12 percig, tegyük zacskóba, zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk ki a magházat, vágjuk f
Egy salátástálba fektetjük a salátaleveleket, majd rátesszük az articsókát, a garnélát, és meglocsoljuk a citromlével, a Worchester szósszal. Egy másik tá
Fogjunk egy nagy tálat, tegyünk bele minden hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal, va
Mártáshoz forrósítsunk fel olajat, majd dinszteljük meg benne a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Rajuk hozzá a paradicsomot, sót,borsot, bazsalikomot, és főzz
Ugrás a lap tetejére >>