Az árpát ledaráljuk, és zsiradék nélkül megpirítjuk. 3 dl vizet adunk hozzá, majd
sóval és a fűszerekkel ízesítjük. Alacsony fokozaton, gyakran kevergetve negyed órát főzzük, majd a kályhát kikapcsolva, még 30 percig pároljuk. Utána belekeverjük a
vajat, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a
tojássárgáját és a habbá vert fehérjét.
Egy olajjal kikent formába terítjük, majd előmelegített sütőben, negyed órát magas hőmérsékleten sütjük. Utána közepes hőmérsékleten még negyed órát sütjük. Ezután beborítjuk a szeletekre vágott
paradicsommal,
hagymával és
gombával. Megfűszerezzük, rászórjuk a
sajtot, és még 10 percig sütjük.
Salátával, vagy főzelékfeltétként tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>