Sült
paprika:
Előmelegített grill
rácson süssük meg a
paprikát 10-12 percig, tegyük zacskóba, zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk ki a magházat, vágjuk fel, és kaparjuk ki a magokat.
Az
articsókák szárát tőrjük le, vegyük le a külső leveleket, és az aljából vágjunk le 2,5 cm-es darabot. Vágjuk hosszában félbe, és vegyük ki a fejét. Csavarjuk rá a
citromlevet. Vágjuk vékony szeletekre. Tegyük egy tálba, és locsoljuk meg olajjal és egy kevés
citromlével. Adjuk hozzá a
citromfűleveleket, a sült
paprikát és a
gombát. Hagyjuk pácolódni 15-20 percig.
A
borsmustárleveleket tegyük egy tálba.
sózzuk meg kicsit, és öntsük rá az
articsókás pácot. keverjük össze az
articsókaleveleket, a
paprikát és a
gombát. Tegyük tányérra, szórjuk meg
borssal, és
borsmustárlevelekkel díszítsük.
Elkészítési idő: 40 perc, plusz a pácolás
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>