Kevés langyos
tejben felfuttatjuk az élesztőt,amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a
lisztet,
sóval,
cukorral ízesítjük,és elmorzsoljuk benne a Rama Rama
margarint. Közepébe mélyedést készítünk,beleöntjük a maradék
tejet,a
tojások sárgáját,és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk,és letakarva 45 percen keresztül enyhén meleg helyen kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük,és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk. A megkelt tésztát
lisztezett deszkára borítjuk,kicsit átgyúrjuk,kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk,közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük,
tojásfehérjével megkenjük,és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk. A kelesztés alatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt por
cukorral megszórjuk.
Elkészítési idő:80 perc,ebből kelesztés 45 perc
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>