Tészta:
250 g
liszt, 2 nagy
tojás, 1
tojássárgája, 1 ek.
olívaolaj, 1 ek.
víz. gyúrjuk sima tésztává.
Előmelegített grill
rácson süssük meg a
paprikákat 10-12 percig, majd tegyük műanyag zacskóba, és hagyjuk kihűlni. Húzzuk ki a magházat, vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magokat.
A
paradicsomok te
tejét vágjuk be késsel, tegyük 30 másodpercre forró
vízbe, majd késsel húzzuk le a héját, vegyük ki a magokat, majd vágjuk kockára.
Nyújtsuk ki a tésztát vékony lapokra, és vágjunk belőle 12 db 10x7,5 cm-es téglalapokat. Melegítsük elő a grillsütőt, a
paprika kivételével kenjük be a zöldségeket olajjal, és süssük mindkét oldalukat 5 percig.
Pesto:
Keverjük össze a
fokhagymát 1 ek. olajjal, és süssük 15 percig, majd tegyük hozzá a
paradicsomot. Süssük még 15 percig.Tegyük keverőgépbe, és keverjük pépessé, ízesítsük.
Főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Rétegezzük a hozzávalókat, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>