Tisztítsuk meg a lábszárat és a pacalt, ez utóbbit vágjuk 8 centis téglalapokra. A lábszárat pároljuk meg
vízben, majd csöpögtessük le.
Az összevágott
hagymát dolgozzuk össze a zúzott
fokhagymával, a
szalonnával, a kolbászhússal, a zsemlemorzsával, a
tojással és a felaprított
petrezselyemmel. Fűszerezzük
sóval és
borssal, majd ezt a keveréket kanalazzuk a pacalba, göngyöljük fel és rögzítsük.
Futtassuk meg az összevágott
hagymát a felkockázott
szalonnával, a felkarikázott
paradicsommal és a feldarabolt
sárgarépával, valamint a póré
hagymával. Ezután tegyük bele a lábszárat, a töltött pacalt, a bort és pároljuk 10 percig. Ezután adagoljuk a
paradicsompürét, a zöldfűszert, a kakukkfüvet, a
rozmaringot és a
zsályát. Öntsük fel a levessel, helyezzünk rá fedőt és 4-5 óráig takarékon pároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>