A vaddisznószeleteket 3 napra
mustáros, olajos pácba teszed. Sütésnél
zsírban egy kis kérget csinálsz neki, majd egy másik lábosban
sóval,
borssal,
kakukkfűvel,
borókabogyóval,
rozmaringgal,
babérlevéllel és egy nagyon kis
konyakkal omlósra párolod. Közben a másik edényben elkészíted a ragut, melyhez 2 szelet kockázott császár
szalonnát 1 fej szálra vágott lila
hagymával egy kicsit megpirítassz, belerakod a 2 gumó megfőtt csíkokra vágott
céklát, 10 dkg aszalt
szilvát (a szemeket félbevágva), egy kicsivel később a
gombát (ha igazán ínyenc vagy, akkor erdei
gombát) 1-2evőkanál áfonyalekvárt és az egészet 10 percig pirítod. Majd egy kevés
lisztet szórsz rá és felöntöd vörösborral. Beforralod és ezzel a raguval tálaláskor behúzod a szeleteket. Fontos, hogy a hozzávalókat nem kell nagyon apróra vágni. Köretnek
krokett, vagy
burgonyafánk illik hozzá. Próbáld ki, nagyon finom, nem fogsz csalódni benne! Jó étvágyat hozzá!
Szerző:
b.jenő Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>