A langyos
tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és a
lisztet, majd langyos helyen kelesszük meg. A
lisztet dolgozzuk össze a
cukorral, a
sóval, és annyi
tejjel, hogy kenyértésztát kapjunk. Dolgozzuk ki jól,
lisztezzük meg, és kelesszük a duplájára. A megkelt tésztából formáljunk kétujjnyi rudakat. A
vaj felével kenjük ki a tepsit, és fektessük bele a tésztát. Pihentessük fél órát, majd süssük meg. Amikor megsültek válasszuk szét őket, és vágjuk három cm-es darabokra. Tegyük tésztaszűrőbe, és öntsük le forrásban lévő
sós
vízzel. Csöpögtessük le, és tegyük
vajjal kikent tűzálló tálba. Szórjuk meg darált mákkal, és locsoljuk meg egy kevés
mézzel. Süssük meg forró sütőben 15-20 perc alatt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>