A
csirkemell filéket felkockázzuk, és a
citromlével bekenjük. Ezután kis tálkában összeállítjuk a fűszerkeveréket, és kis lábosban elkészítjük a tömény húslevest.
Ezután a ghít wokban felolvasztjuk, hozzátesszük a vörös
hagymát, majd ha üveges lett, akkor a csirkekockákat. Miután a hús megfehéredetett, hozzátesszük a húslevest és a fűszerkeveréket.
Miután felforrt, az előtte csomómentesre kevert
kókusztejet,
tejszínt és natúr
joghurtot hozzáöntjük a csirkéhez, s puhára főzzük.
Tálaláshoz, köretnek
curry-s
rizst adunk.
currys
rizs elkészítése:
Hozzávalók:
» 30 dkg
rizs
» 4 mokkáskanál
currypor
» 2 ek. ghí vagy
vaj
» 5 dkg reszelt füstölt
sajt
»
petrezselyemzöld
»
fehérbors
»
só
Elkészítés módja:
A
rizst megmossuk, majd a ghín kicsit megpirítjuk. Kétszeres mennyiségű vizet öntünk hozzá, fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és készre pároljuk.
sajttal megszórva tálaljuk.
Szerző:
nyarstomi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>