A rizst fél órára áztassuk annyi vízbe, hogy ellepje. Öntsünk rá majd még 2 dl vizet és a tej felét. csöpp sóval főzzük addig, amíg a lé elfő róla. Ön
A szárított fügéket öntsük fel a vörösborral. Hagyjuk 4 órára pihenni.
Pucoljuk meg a narancsot és a mandarint, majd negyedeljük fel őket, és a negyedeket
A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a habverést, amíg a hab
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet, majd gőz fölé állítva addig verjük, míg sűrű, fényes masszává
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd karikákra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
A sót, cukrot, citromlevet, borecetet
A heringeket 30 percig vízben áztatjuk, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk őket. A hagymát megtisztítjuk, karikákra szeleteljük, majd 3 perre forró vízbe dobjuk őke
A halat megtisztítjuk, gerincéről levesszük a húst, majd feldaraboljuk, besózzuk és 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ezután az egészet ledaráljuk kétszer
A húslevest felfőzzük a zselatinporral, majd kissé lehűtjük és 1/6át özgerinc formába öntjük. A halmajonézt összekeverjük a maradék zselarinnal, citromlé
Ugrás a lap tetejére >>