A gyümölcskompóthoz hozzáöntjük a vörösbort. Cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal ízesítjük (aminek bevagdosuk a héját), és felforralj
A rizst fél órára áztassuk annyi vízbe, hogy ellepje. Öntsünk rá majd még 2 dl vizet és a tej felét. csöpp sóval főzzük addig, amíg a lé elfő róla. Ön
A fokhagymát és a szemes fűszereket teatojásba zárjuk, a petrezselymet és a zellert pedig összekötjük. A felkockázott húst felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, a felkarikázott hagymát pedig olajon megfonnyasztjuk. Ezután az élesztőt 3,5 deci langyos vízben felfuttatjuk, majd hozzákeve
A káposztát szeleteljük fel, és sózzuk meg. A csomborral keverjük össze. A császárhúst vágjuk csíkokra, és az olajon pirítsuk meg. A zsírját süssük ki.
A keménytojások alját le kell vágni és kiszedni a sárgáját egy tálba. A levágott fehérjét bele lehet tenni a franciasalátába.
A tojássárgáját keverj�
A sárgarépát meghámozzuk, félkészre főzzük, majd hosszában kifúrjuk, megtöltjük a kaviárból, vajból, citromléből, szardellapasztából, és reszelt hagym
A főtt krumplit és a vöröshagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, a paprikákat felszeleteljük, és az egészet egy salátás tálba tesszük. Ezután a vizet, a cukr
Ugrás a lap tetejére >>