A
fokhagymát és a szemes fűszereket tea
tojásba zárjuk, a petrezselymet és a
zellert pedig összekötjük. A felkockázott húst felöntjük 2 liter
vízzel,
sózzuk, majd beletesszük a fűszereket, és kb. 1-másfél órát főzzük. Eközben a zöldségeket feldaraboljuk, a
salátát felcsíkozzuk, a
hagymát pedig felkarikázzuk. A
hagymákat olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a
paradicsompürét, a
lisztet, 1,2 liter húslevest, a
káposztát és a zöldségeket, és így kb. 20 percig főzzük. Közben a felkarikázott
uborkát és a felkockázott
sonkát a levesbe tesszük, a húskockákkal és a leszűrt főzőlével együtt.
sózzuk,
borsozzuk, az olívákat is beledobjuk, majd
citrommal ízesítjük. Végül összefőzzük, majd
tejföllel,
petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>