Csokoládémázas mézeskalács - Karácsony receptHány személyre: Nagyjából 5 tucat
» 4
tojás» 1 bögre
cukor» 1 és 1/2 bögre
liszt» 1 bögre őrölt
mandula» 1/3 bögre apróra vágott kandírozott
citromhéj
» 1/3 bögre apróra vágott kandírozott
narancshéj
» 1 és 1/2 teáskanál őrölt
fahéj» 1 teáskanál reszelt
citromhéj
» 1/2 teáskanál őrölt kardamom
» 1/2 teáskanál őrölt
szerecsendió» 1/4 teákanál őrölt
szegfűszeg»
csokoládémáz (l.alább)
»
csokoládémáz összetevői:
» 3 kocka (90g) darabolt ét- vagy félédes
csokoládé» 1 evőkanál
vaj
A
tojásokat és a cukrot keverjük össze egy nagy tálban egy nagy sebességű fokozatra állított botmixerrel. Mind e közben a
lisztet, a kandírozott gyümölcshéjakat, a
mandulát, reszelt
citromhéjat,
fahéjat, a
szerecsendiót, a kardamomot és a
szegfűszeget vegyítsük össze egy másik tálban. A
tojásos masszához adjuk és keverjük vele simára. Fedjük le, és 12 órára vagy egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
180°C- ra melegítsük elő a sütőt. A sütőlemezt kenjük ki, és egy kevés
lisztel hintsük be, vagy sütőpapírral béleljük ki. Az előkészített sütőlemezre teáskanálnyi adagokban egymástól 5 cm-re tegyük a tésztát. 8-10 percig süssük, vagy amíg épp hogy barnulni nem kezd. Vigyázzunk, ne süssük túl! A
mézeskalácsokat tegyük
rácsra, és a
csokoládémázat készítsük el. A még meleg
mézeskalácsokra egy kenőtollal vagy ecsettel kenjük a mázat. Hagyjuk hűlni, amíg meg nem szilárdul a máz. Tárolhatjuk jól záródó dobozban.
csokoládémáz:
A
vajat és a
csokoládét olvasszuk meg
vízfürdőn és keverjük simára.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>